Miért köredzés?

A FittKörben valóban körben haladsz az edzés során


A köredzés során váltakozva végzünk különböző gyakorlatokat azonos ideig: intenzív izomerősítést a hidraulikus gépeken, közepes hatékonyságú kardió gyakorlatokat pedig a köztes állomásokon. A kör alakban elhelyezett állomások úgy működnek, mint egy mágikus kör, melynek közepén ott áll az edző, akire mindig számíthatsz, aki irányítja az edzést és motivál, a körben pedig ott vannak a társaid, akikkel együtt végezheted a gyakorlatokat.
A hidraulikus intervallum edzés az erősítő edzés, a kardió edzés és a nyújtás harmonikus kombinációja.

 

Bármikor jöhetsz, Te döntöd el mikor edzel!

A FittKör folyamatosan működő köredzés, nincsenek időpontok. Nyitvatartási időben folyamatosan bekapcsolódhatsz, amikor ideérsz. Edzéseidet a Te időbeosztásod határozza meg, munka előtt, ebédidőben vagy munka után is elvégezheted köreidet.

Miben segít a köredzés?

Minden főbb izomcsoportot megdolgoztat. A hidraulikus gépeken egyszerre erősíted az ellentétes izompárokat.

Sovány izomtömeget építesz, fokozod az anyagcserédet, több zsírt égetsz és feszesebb lesz a tested.

Biztonságos és hatékony bármely korosztályhoz vagy súlycsoporthoz tartozol, fittségi állapottól függetlenül.

El lehet végezni 30 perc alatt egy hatékony edzést? Szánj rá inkább 40 percet, hogy megvalósítsd a teljes testedzés mind az öt elemét!

3-4 perc bemelegítés, amely felkészíti szervezeted az edzésre.

30 perc intenzív erősítés és mérsékelt kardió-edzés váltakozva 3 X 20 állomáson, a Körben.

5-6 perc levezetés és nyújtás, amely segít elkerülni az izomlázat, elősegíti izmaid egészséges fejlődését és növelheti általános rugalmasságodat.

Lássuk, hogy a tudomány mai állása szerint, mennyi mozgás lenne megfelelő az egészséged szempontjából!

 

A WHO szakmai ajánlása szerint heti 150 perc közepes intenzitású kardió-edzésnek és 2×30 perc izomfejlesztő mozgásnak már optimális egészségvédő hatása van. Mivel a FittKör hidraulikus intervallum edzés alatt egyszerre végzed a kétféle mozgást, heti 3-4 FittKör edzéssel könnyedén teljesítheted ezt a kihívást.

FittKör erősítés hidraulikus gépekkel

Sok nő még mindig idegenkedik a gépek használatától edzés közben. De mi lehet a baj?
Az első, hogy a gépek hallatán általában a kardió gépekre gondolsz (futópad, szobabicikli, stb.). Ezek csak kardió edzésre valók és elég unalmasak is lehetnek.
A második lehetőség, hogy súlyokkal működő erősítő gépekre gondolsz, és úgy gondolod, hogy azok csak pasiknak valók, legfeljebb testépítő lányoknak.
Mi a FittKörben azonban hidraulikus ellenállással működő gépeket használunk, amelyek teljesen mások, mint a hagyományos erősítő gépek. Már ránézésre sem félelmetesek, egyszerűek, és nagyon könnyen megtanulható a használatuk.

fittkör edzés

A gépek a nők számára fontos izomcsoportokat dolgoztatják, és a gépek mérete is nők számára lett kifejlesztve. Az ellenállás egyenletes a teljes mozgástartományban, edzés közben nem kell semmit állítani a gépeken, nem kell súlyt le vagy felpakolni. Nem kell félni az esetlegesen rosszul megválasztott súlyok okozta sérülésektől sem. 

A hidraulikus ellenállással végzett edzés a vízben való mozgáshoz hasonlít. Kíméli az izületeket és az izomrostokat, nem kell tartani sem sérülésektől, sem az izomláztól. Nem tudod túlerőltetni magadat az edzés során, mert fáradtság esetén automatikusan lelassulsz, ezáltal a gép ellenállása is arányosan csökken. A hidraulikus gépeken mindenki saját magához képest optimális intenzitással tudja végezni az edzést. Ennek köszönhetően bármilyen életkorban és számtalan egészségügyi probléma esetén végezhető az edzés. Edzőink segítségével előzetes állapotfelmérés után mindenkinek személyre tudjuk szabni az edzést.

Bármennyi a testsúlyod vagy az életkorod, bármilyen a fittségi állapotod, ha NŐ vagy, és ezernyi a napi feladatod, a Fittkörben könnyedén és vidáman megvalósíthatod az életmódváltó programod.

Kinek való a FittKör edzés?

Harmincas, negyvenes, ötvenes folyton rohanó, szervező dolgozó nő, esetleg családanya is vagy? Kevés szabadidődben szeretnél magaddal is foglalkozni, fittebb és egészségesebb szeretnél lenni? 

Akkor is érdemes belevágnod, ha sportos életvitelt folytatsz, és szeretsz több mozgásformát kipróbálni. Gyere, próbáld ki a FittKört! Itt nem kell naponta órákat izzadnod, viszont dupla eredményt érhetsz el fele annyi idő alatt.

Hatvanas, hetvenes, nyolcvanas éveidben, nyugdíjasként is folytathatod az aktív életmódot. A FittKörben idősebbek is biztonságos körülmények között erősödhetnek izom és ízületi fájdalmak nélkül, így elkerülhető az izmok leépülése, a csontritkulás, javítható az általános fizikai állapot, valamint az egyensúlyérzék.

Magas vérnyomás, cukorbetegség, fáradtság, levertség, izületi problémák? 

Ezekre a panaszokra orvosod is rendszeres mozgást javasol. Sőt! Akár fizikoterápiás céllal is jöhetsz, sérülésveszély nélkül rehabilitálódhatsz szakszerű irányítással. Több energiád lesz minden másra, a jóleső aktivitás pedig serkentőleg hat kedélyállapotodra, mentális közérzetedre is.Ha fogyni szeretnél és már sok mindent kipróbáltál, de úgy érzed, vesztésre állsz, gyere el a FittKörbe! Itt remek hangulatban, szakképzett edzők segítségével egészséges ütemben érhetsz el tartós eredményeket.