1. Az erősítő edzéssel elégetheted az izomrostok között felhalmozódott zsírt, és fejlesztheted a sovány izomszöveteket. Viszont az izomtömeg építéshez általában hatalmas súlyokat kell emelgetni és több kalóriát kell naponta fogyasztani, mint amennyit elégetsz. Ráadásul NŐK SZÁMÁRA RENDKÍVÜL NEHÉZ az izomtömeg építése, mert egyszerűen nem tartalmaz a szerveztünk ehhez elegendő tesztoszteront, mint a férfiak esetében.

2. A köredzésben végzett kombinált erősítő és kardió edzésseltöbb kalóriát égethetsz, mint egy szimpla kardió edzéssel mind az edzés alatt, mind utána.  Ez azért van, mert egyszerre használod ki az erősítő és a kardió edzés előnyeit. Ráadásul, az edzés után 24 órán keresztül több kalóriát égetsz, mintha csak kardióznál, mert a szervezetednek kemény munkát jelent az izomzat edzés előtti tejsavszintjének visszaállítása.

Ez az, amiért érdemes a kardiózást is beépíteni, ha fogyni is szeretnél. Ugyanis erősítő edzést hetente 3-4 alkalommal célszerű végezni, anélkül, hogy ellenkező hatást érnél el. Az izomzatnak megfelelő pihenésre és regenerálódásra van szüksége egy megerőltető edzés után a legkívánatosabb eredmény kialakulásához. A köztes napokon nyugodtan kardiózhatsz kedvedre. Lehet az intenzív séta, kocogás, biciklizés, úszás, vagy erőteljesebb kardiózás a köredzés regeneráló dobogóin. (Forrás: Jillian Michaels)

3.  Az erősítő edzést végezhetjük a saját test ellenállásával, kisebb kézi súlyzókkal, gumiszalagokkal, stb., és HIDRAULIKUS GÉPEKKEL. Ez a legegyszerűbb, mert egy kör gépei minden főbb izomcsoportot egyenletesen átmozgatnak, és nincs gondunk a megfelelő súlyok és sorozatok megválasztására. Ezt, vagyis az edzés hatékonyságát, mindenki személyre szabottan, automatikusan szabályozza az egységnyi idő alatt végzett ismétlésszám teljesítésével.
Tehát, ne az elsősorban férfiak (és testépítő nők) számára készült, félelmetes súlyokkal felszerelt edzőtermi erőgépekre gondolj, és ne is a néha elég unalmas kardió-gépekre, mint a futópad, hanem a hidraulikus ellenállással működő, kimondottan nők számára tervezett, biztonságos, ízületkímélő, egyéni intenzitással könnyen szabályozható gépekre.