A HORMONOK HATÁROZZÁK MEG ANYAGCSERÉNKET vagy TALÁN ÉLETMÓDUNKKAL MAGUNK IS BEFOLYÁSOLHATJUK MŰKÖDÉSÉT?

 

Mindannyian tudjuk, hogy a fogyókúra divatok kora lejárt. Legalábbis reméljük! A nyolcvanas-kilencvenes évek szénhidrátmentes, zsírmentes őrültségei mára már tudományos szempontból nevetségesek, legfeljebb makacs téveszmének tekinthetők. Mivel a jelenben élsz, jó, ha tudod, a titok, amely egészségben, erőben tartja a testedet, a hormonokban rejlik.

Mi köze a hormonoknak bármihez? Mi az anyagcsere? „Ahogy a szervezetem égeti a kalóriákat?” 

Helyesen az ANYAGCSERE egyenlő a BIOKÉMIÁVAL. 

Szervezetünk bonyolult biokémiai folyamatait a hormonok kémiai üzenetei működtetik. 
A hormonok mondják meg, hogy éhesek vagy jóllakottak vagyunk, mikor együnk, és mit csináljunk a tápanyaggal (elégessük vagy raktározzuk). És amikor edzünk, a hormonok mondják meg, hogyan mozogjunk, és hogyan fogyasszuk az energia raktárakat. Súlygyarapodásunk és súlyvesztésünk szinte minden aspektusát hormonok szabályozzák.

Az ijesztő az, hogy hormonháztartásunk – és így anyagcserénk, – újabban bukásra van ítélve. Hormonjainkat tudtunkon kívül mérgekkel telített, tápanyagban szegény, stressz keltő anyagokkal szennyezett– endokrin pusztító – ételek rongálják, amelyek elhízást és betegségeket okoznak.

Itt az ideje, hogy céltudatosan megszabaduljunk az endokrin gyilkos élelmiszerektől!
Helyettesítsük ezeket a mű „élelmiszereket” a hormonokat támogató tápanyagokkal, amelyektől egészségesek, boldogak, és karcsúak lehetünk, függetlenül attól hány évesek vagyunk.