Melyik nő ne szeretne bombázó lenni?
Ha megkérdezünk 100 nőt, aki most kezd el edzeni (vagy újrakezdő hosszú kihagyás után), hogy mi a fő motivációja, a többségük valami olyasmit válaszol, hogy jobban akarok kinézni, vagy újra … méretű ruhákat szeretnék viselni.
És, igen! Akármi adja a kezdő elhatározást, az már nagyszerű! Csak éppen lehet, hogy a mérleg nem mutat óriási változást mindjárt az első hetekben. Akkor bizony jó, ha eszedbe jut, mennyi más okod lehet még rá, hogy kitarts, és a testedzés szokásoddá váljon.Tudományos kutatások egyértelműen bizonyítják a koszorúér betegségek. a cukorbetegség és rák kialakulásának kapcsolatát az életmóddal. A testedzés, a testsúlykontroll támogatása mellett pozitív módon, egészségesen segít oldani a feszültséget, enyhíteni a szorongást, és így hozzájárul sok életmóddal kapcsolatos betegség kockázatának csökkentéséhez. 
Az edzés mentális állapotunkat is befolyásolja. A fizikai aktivitás megváltoztatja az agy kémiai folyamatait, ezért jótékonyan hat a kedélyállapotunkra. Többek között fokozza az endorfin hormon termelődést, amely természetes nyugtatószerként hat. 
Ráadásul a testedzés növeli az önbizalmat. Amikor elkezded az edzéseket, és hamarosan érzed, hogy erősebb vagy, ez az erő az élet más területein is hatványozódik.
Minél fittebb vagy fizikailag, annál valószínűbb, hogy hosszabb és minőségileg jobb lesz az életed.