Mi a legnagyobb tévhit a fogyókúrákkal kapcsolatban? 
„Minél kevesebbet eszünk, annál többet lehet fogyni. Csak akaraterő kérdése.”

A legtöbben kétségbeesetten próbáljuk betartani a heti előírt kalória mennyiséget. Vajon kinek jut eszébe azon gondolkodni, hogy elfogyasztja-e a megfelelő mennyiségű kalóriát? 

Nem is tűnik olyan nagy dolognak néhány száz kalóriával kevesebbet enni a szükségesnél naponta, mégis ez az, ami nemcsak helytelen, de akár veszélyes is lehet.
SOKSZOR DIÉTÁZTÁL MÁR? ÚGY ÉRZED, BÁRMENNYIT KÍNOZOD MAGAD, – ÉHEZEL ÉS TORNÁZOL, – MÉG SINCS EREDMÉNY? AKKOR TE VALÓSZÍNŰLEG NEM ESZEL ELEGET!
  •     Az első számú, legalapvetőbb szabály, hogy a szükséges kalória mennyiséget el kell fogyasztani minden nap! Ha nem így teszel, tönkre teszed az anyagcserédet. Azt mondod a szervezetednek, hogy most az éhezés időszaka következik. Így a tested felkészül az éhezésre, és leállítja az anyagcserét.
  •      Ráadásul, amikor nem fogyasztasz elegendő kalóriát, a tested felemészti az izmokat és elkezdi feltölteni a zsír raktárakat. Az éhezés időszakaiban az izmok feláldozhatóak a test számára, mert a szervek túléléséhez szükségesek a zsírkészletek.
  •    Végül a folyamatos napi kalóriahiány hatására kialakul a yo-yo diétázás ördögi köre. Éhezel, izmot veszítesz, és amikor elkezdesz újra normális mennyiséget enni, a tested máris elkezd raktározni, mert készül a következő éhínségre.
  •     Mit tehetsz ez ellen? Mit tehetsz, ha már sokszor diétáztál, és az anyagcseréd reménytelenül lelassult? Ha NŐ vagy – most minden más fogyókúrás céltól eltekintve – állítsd be a kalória beviteled 1.400 kalóriára! Pontosan annak érdekében, hogy az anyagcseréd újra normálisan működjön egy kis időre és következetességre lesz szükséged.
  •    Végezz hetente legalább ötször valamilyen testedzést, heti három – négy erősítő edzést  és egy – két kardió edzést (úszás, gyaloglás, biciklizés), – és tartsd be ezt a kalória bevitelt legalább négy héten át! Ragaszkodj ehhez akkor is, ha ezalatt valószínűleg nem fogsz fogyni! Az a jó hír, hogy biztosan nem fogsz hízni sem, és remélhetőleg sikerül visszaállítani az anyagcserédet a normális szintre. Körülbelül négy hét után már beindulhat a fogyás, és akkor elkezdheted váltogatni a napi kalória bevitelt. Ha nagyobb testsúlycsökkentési terveid vannak, ráállhatsz a ciklusos diétára, azzal a feltétellel, hogy SOHA NEM VISZED A NAPI KALÓRIA BEVITELT 1200 KALÓRIA ALÁ, azt is csak egy-két hétig. Az egészséges, fenntartható fogyókúra során mindig meg kell adni a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálékot a testednek. Az anyagcseréd, amely újra működésbe lendül, meghálálja ezt.

Nos, most menj, egyél valami táplálót! És gyere edzeni A FittKörbe! Itt jelentkezhetsz egy INGYENES személyes konzultációra az Óbudai FittKörbe!

[wpforms id=”6665″ description=”true”]