Az első lépés egy eredményes fitnesz programhoz az erősítő edzés. 
Igen, ne lepődj meg! Akkor is, ha nő vagy, akkor is, ha elmúltál már 40, akkor is, ha testsúlyod a veszélyes tartományba ért már, egy jól megválasztott, fokozatosan terhelő erősítő edzés lehet az első láncszem az életmódváltáshoz.

A testmozgás általában a legjobb módszer a jó kondícióhoz, elősegíti, hogy lefogyj és elégedett legyél magaddal.

A hidraulikus ellenállással működő gépeken végzett edzés különösen hatékony, ha a lerakódott hájrétegektől akarunk megszabadulni. Az erősítő edzés lényege, hogy kalóriaégető, sovány izomtömeget építünk, miközben testünk sokkal karcsúbbá válik.

Alap állóképességünk attól függ, hogy izmaink mennyi kalóriát égetnek. Akár 60 éves vagy, akár 25, akár 90 kg vagy, akár 60 kg, hidraulikus gépek segítségével végzett erősítő edzéssel garantáltan elérheted optimális, egészséges testsúlyodat.

Mivel az elhízás az egész világon mérhetetlenül elharapódzott, itt az ideje, hogy egészséges életmódra váltsunk! A FittKör közössége meglepően könnyűvé és mulatságossá teheti számunkra, hogy új, egészségesebb szokásokra váltsunk.

Fittségedért, állóképességedért az erősítő edzés fantasztikus módszer a vázizom-tömeg fejlesztéséhez. De más előnyei is vannak:

  • Erősíti a szív izomzatot, anélkül, hogy túlterhelné. A kíméletes hidraulikus erősítő edzés még akár szívroham utáni utókezelésre is jótékony lehet.
  • Az erősítő edzés bizonyítottan hatékony sokféle rákbetegség kialakulásának megelőzésében.
  • 50%-al csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűségét.
  • Növeli a csontsűrűséget. Megelőzheti az időskori csonttöréseket.
  • Az edzés nagyszerű módszer a szorongások oldásához, a stressz enyhítéséhez, és így a jobb, pihentetőbb alváshoz.
  • Ha napi 30 percet testedzésre fordítanánk minden nap, lényegesen ritkábban kellene orvoshoz fordulnunk!

A helyes étrend és a testedzés szorosan összefügg

Ne ess abba a gyakori hibába, hogy, csak azért mert fizikailag aktívabb vagy úgy érezd, hogy ez mentség a bőségesebb táplálkozásra, – különösen attól óvakodj, hogy edzés után zsíros-édes falatokkal jutalmazd magad! Vigyázz! Sokkal könnyebb elfogyasztani azokat a kalóriákat, mint elégetni!

Az étrend és a testedzés elválaszthatatlanok, szorosan összefüggenek. Bizony sokan úgy gondolják, hogy egy alapos edzés után bármit megehetnek. Veszélyes dolog azt hinni, hogy, csak azért mert edzettél egyet, már megehetsz minden sütit és zsíros ételt, amit csak megkívánsz. Ha igazán el akarod érni a céljaidat, a rendszeres testedzést össze kell kapcsolnod a megfelelő étrenddel!
A helytelen táplálkozást nem dolgozhatod le semmiféle edzéssel – és hiábavalóan fogsz küzdeni a fizikai állóképességedért, ha nem adod meg a testednek a megfelelő tápanyagokat, amelyekre szüksége van a megújuláshoz.