Régebben gyakran halhattuk akár a tornatanárunktól is, hogy csak akkor volt hatékony az edzés, ha utána izomlázad lett. 
A FittKörben is egyre többen teszitek fel a kérdést, hogy miért van, vagy esetleg nincs izomlázatok edzés után?! Ez vajon jó vagy rossz?

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Mi is pontosan az izomláz és miért alakul ki? 

Nagyon sokáig a tejsav felhalmozódást tartották felelősnek az izomláz kialakulásáért. Ezért terjedt el az a tévhit, hogy minél jobban rádolgozol, annál hamarabb felszívódik a tejsav, és megszűnik a feszítő érzés. Ma már tudjuk, hogy ez biztosan nem igaz. Minden edzés alatt termelődik tejsav, de azt a szervezet az edzés végeztével lebontja.

Az izomlázat valójában 2 dolog váltja ki:

Most már tudjuk, hogy mi az izomláz, de vajon mi okozza?!
Egyszerű a válasz: többnyire a helytelen edzés, a túlerőltetés, az elégtelen bemelegítés, a megfelelő levezetés hiánya!!! 
Nem az a cél hogy edzés után izomlázat érezz, hanem az, hogy fejlődjön az izomzatod, illetve, ha szükséges beinduljon a zsírégetés. Másnap kellemes izomfáradságot kell érezned de semmiképpen sem fájdalmat!

A FittKörben hidraulikus intervallum edzést végzünk. A hidraulikus gépek biztonságosak, nem tudod túlerőltetni magad, alkalmazkodnak a fejlődésedhez. Azonban a FittKörben is nagyon fontos, hogy edzés előtt bemelegítéssel felkészítsd a szervezeted a megterhelésre, az edzés végén pedig fokozatos levezetéssel és nyújtással gondoskodj izmaid egyenletes fejlődéséről.

Ha edzés után mégis fájdalmat, izomlázat érzel fordulj hozzánk edzőkhöz bizalommal és megkeressük a kiváltó okot! Jó edzést kívánunk!

Itt jelentkezhetsz egy személyes konzultációra!  [wpforms id=”6665″ description=”true”]